V Lužánkách se cvičila jóga

Vydáno: 14.6.2022 • Autor:

Ve čtvrtek, 9.6.2022 v 18:00hod se uskutečnila v Lužánkách speciální dobročinná lekce jógy, organizovaná skupinou studentů Mendelovy univerzity v Brně, pod vedením Nikol Čáslavské. Počasí nás napínalo do poslední chvíle, ale nakonec to dobře dopadlo a mohli jsme využít přírodních krás Lužáneckého parku. Pro případ deště nám byla panem Janem Doubravou přislíbena možnost využití vnitřních prostor klubu Druhý pád, za což velice děkujeme.

Akce se zúčastnilo 19 lidí a 5 psů (z toho 2 vodicí a 3, kteří jsou v předvýchově předcházející speciálnímu výcviku na vodicího psa). Na začátku proběhla krátká prezentace o činnosti spolku VODICÍ PES, z.s. a výcviku a službě vodicích psů. Do následující lekce jógy se zapojily i 2 nevidomé klientky spolku, které jsme všichni za jejich snahu, zejména v balančních polohách, obdivovali.

Na dobrovolném vstupném se vybralo krásných 6 500,-Kč, které budou použity na činnost spolku VODICÍ PES, z.s. Všem organizátorům a účastníkům akce patří náš obrovský dík.

 

Za VODICÍ PES, z.s.

Naďa a spol.

(Popis fotografií: obrázek č. 1 – organizátorka na srazu drží cedulku JÓGA; obrázek č. 2 – nevidomá cvičenka v balanční pozici; obrázek č. 3 – lektorka, organizátorka, zástupkyně spolku; obrázek č. 4 – účastníci sedí na trávě v kroužku a naslouchají povídání o vodicích psech;  obrázky č. 5 a 6 – účastníci cvičí jógu)

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód