ZMĚNA zastávky tramvaje č. 1 v Pisárkách

Vydáno: 5.2.2021 • Autor:

Milí přátelé,
z důvodu výstavby Velkého městského okruhu Žabovřeská bude cca do prosince 2022 tramvaj č. 1 ukončena ve smyčce tramvají u Vozovny Pisárky. Část spojů ve směru do centra je výchozí až ze zastávky Lipová.
Zde je popis trasy od vozovny ke spodní bráně areálu školy: Po výstupu se otočíte proti směru příjezdu tramvaje. Podél obrubníku do kolejiště vede reliéfní pás, po levé straně je zpočátku zábradlí. Budete dále procházet zastřešenou částí areálu vozovny. Vlevo za vyšší zídkou slyšíte provoz na frekventované silnici Bauerova. Vpravo je otevřená část „nádvoří“ vozovny, u okraje chodníku jsou široké sloupy. Po levé straně budete míjet přerušení zídky k zastávce autobusu č. 84. Pokračujete v původním směru ke schodišti dolů, které je ihned za ním. Schodiště vede k aktuálně nefunkčním zastávkám tramvaje č. 1 pod mostem. Po schodišti sejdete a budete pokračovat po nájezdu dolů k zastávkám a k přechodu přes kolejiště. Přechod je označený semafory. Přejdete a po pravé straně vyhledáte schodiště nahoru, které vede ke spodní bráně areálu.
Další možností je přestup na Mendlově náměstí. Odtud pak jedou do Pisárek trolejbusy 25, 26, 37 nebo autobus 52. Tyto spoje je pak možné využít i ve směru z Pisárek na Mendlovo náměstí.
V případě potřeby Vám rádi s doprovodem do klubovny pomůžeme.
Lenka P.
Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód