Vigo – ze života pohodáře

Vydáno: 31.3.2020 • Autor:

Milí přátelé,

snad vás potěší malé zpestření aktuální situace. Děkujeme pečovateli Honzovi za krátký report ze života s tříměsíčním Vigem – štěnětem labradorského retrievera. Jak tráví karanténu? Jak zvládli první odčervení? A co myslíte, stihl Vigo ve svém krátkém životě ještě poznat společenský ruch? Vigo je sice zatím malá černá kulička, ale zároveň – podle všeho – velký pohodář.

Dobu karantény netrávíme v Brně, ale u nás na vesnici na Pelhřimovsku, takže si Vigo užívá velkou zahradu a procházky po lese. Zahrada ho obecně fascinuje a myslím, že si minul povoláním, protože by byl skvělým zahradníkem. Stihl už přesadit pár květin a zastřihnout některé keře. Také připravil pár děr pro budoucí sazenice a průběžně zvládá celou zahradu „hnojit“.

Minulý týden jsme byli na očkování, ani si nevšiml že dostal nějakou injekci. Také měl první odčervení, čekali jsme že to bude náročné, protože nám všichni říkali, že není snadné psa donutit, aby prášek spolkl. Takže jsme mu chytře zabalili prášek do šunky a celé mu to podali s vítězným pocitem, jak jsme na celý problém vyzráli. Vigo obratně prášek vymotal ze šunky, a snědl jenom šunku…. Pak se podíval na samotný prášek a zhltl ho taky, což nás dost potěšilo. 
Aktuálně má kolem 11 kg, takže je skoro dvojnásobný v porovnání s tou kuličkou, kterou jsme si přinesli. Stále hodně spí, ale když se probudí, je to ďábel. Každý den ujde o trochu delší vzdálenost.
Snažíme se ho brát kam to jen jde. Ježdění v autě i ve vlaku zvládá skvěle. Také s námi ještě před uzavřením stihl navštívit hospodu. Byl velmi klidný, poslušně si lehl a spal.

Samozřejmě nezahálíme a začínáme postupně trénovat základní povely. Doma a s granulkou zvládá povely „Ke mně“, „Sedni“ a občas už i „Lehni“. Venku ovšem jeho poslušnost záleží na míře okolního rozptýlení. Už se seznámil s naší kočkou. Zajímá ho, nicméně když začne syčet, neodváží se k ní přiblížit. Občas na ni začne štěkat, ale jinak o ni nejeví zásadní zájem. Zato je velice společenský co se týká psů, s každým si chce hrát a chová se k nim velmi přátelsky. Náš 13ti letý bišonek z toho ovšem nemá moc radost. Na jeho věk už je to příliš mnoho energie, takže většinou odejde na gauč a předstírá, že Vigo neexistuje. 

Vigo nám přinesl hodně radosti a taky pohybu. Je to pes, kterého nemůžete nemilovat. Přítelkyně Kája se na něho vydrží dívat celé hodiny – hlavně když spí ;-).

Honza

 

 

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód