Říjen 2018 v brněnské klubovně

Vydáno: 26.9.2018 • Autor:

Milí přátelé,

v říjnu jedeme s přihlášenými klienty na víkendový rekondiční pobyt na Tři Studně, takže NEBUDE procvičování v klubovně. Rozhodně ale doporučujeme využít volného týdne a navštívit akci Hudební beseda s panem Macků (viz předchozí zpráva), která se bude konat ve středu 3. října v 16 hodin v Technickém muzeu.

Další setkání v klubovně bude v pátek 19. října od 9:30 a zavítá k nám velmi vzácná návštěva  – politolog Mgr. Miloš Gregor z  katedry politologie FSS Mu Brno a autor knihy Nejlepší kniha o fake news dezinformacích a manipulacích. Seznámí nás s tím jak funguje šíření dezinformací, poplašných a lživých zpráv, jak je rozeznat, proč jim často věříme, kdy se nejčastěji objevují. Ukáže konkrétní příklady mediální manipulace, například fotomontáže nebo emotivně zabarvené zpravodajské články, které nemají za cíl pouze informovat, ale vnutit nám nějaký názor.
V dnešní době jde o velmi aktuální téma a proto by určitě stálo za to se o tom dozvědět víc. Využijme proto ochoty jednoho z našich největších odborníků na tuto oblast, který nám věnuje svůj čas. Věřím, že se sejdeme v hojném počtu a zvu vás tedy už nyní. Hlaste se prosím nejpozději do pondělí  15. 10. 2018 Lence (klubovna@vycvikvodicichpsu.cz), ale budu ráda, když nenecháte přihlášení na poslední chvíli.
Jestli váháte nebo nevíte, co si pod tématem představit, doporučuji zhlédnout záznam rozhovoru v ČT v pořadu DVTV – ZDE.

Těšíme se na podzimní říjnové setkávání!
Lenka a spol.

.

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód